Logo

Borussia Düsseldorf kon haar kansen in de Champions League niet ten volle verdedigen. De Nederlandse coach van het team, Danny Heister, moest depanneren en daar profiteerde het Franse Chartres maximaal van.

Patrick Franziska (kopman) en Gionis Panagiotis (derde man) wisten hun wedstrijden te winnen, maar ex-international Heister kon – ondanks zwaar weerwerk – zijn team niet behoeden voor een nederlaag. Heister kon vrijdagavond niet rekenen op zijn herstellende kopman Timo Boll, die er ook op het EK niet bij was, en de Indiër Achanta Kamal, waardoor Chartres momenteel de leiding neemt in groep D. Düsseldorf staat nu tweede met evenveel punten als het Tsjechische Ostrov, dat thuis nipt met 3-2 won van Bogoria.

Titelverdediger Orenburg heeft zijn onverwachte nederlaag uit de eerste ronde tegen Walter Wels weggespoeld door op bezoek bij Saarbrücken met 0-3 te gaan winnen. De Oostenrijkers prijken wel op de eerste plaats in groep A, want ze wonnen nu ook van het Franse Angers. De Japanner Yuya Oshima is voorlopig de sleutel voor hun succes.

Oostenrijk staat ook aan kop in groep B, want ook Niederösterreich – dat twee spelers uit de kampioenenploeg van het recente EK in haar rangen heeft – hield de punten thuis. Slachtoffer van dienst is het Russische UMMC. Het Poolse Grudziadz boekte haar eerste overwinning op het hoogste niveau dit seizoen door thuis met 3-2 het Franse Hennebont net te verslaan.

In groep C, tenslotte, boekten het Franse Pontoise-Cergy en het Zweedse Eslov Ai zeges tijdens de tweede ronde van de groepsfase. De Zweden leiden voorlopig voor de Franse kampioen, dat in de eerste ronde verrassend onderuit ging bij Werder Bremen. Het Poolse Torun blijft voorlopig puntenloos.