Logo

De vier halve finalisten van de Europese Champions League zijn bekend: Orenburg, Pontoise-Cergy, Grudziadz en Eslovs Ai.

Orenburg kreeg geen enkele tegenstand meer van haar landgenoten van UMMC. Het bezoekende team zakte met slechts twee spelers af naar Orenburg: Jun Mizutani en Alexander Shibaev. Wonder boven wonder verkozen Zoran Primorac en Grigory Vlasov hun individuele carrière (met de Open van Hongarije) boven de clubbelangen. Als UMMC er bovendien dan nog voor kiest om de tweede plaats leeg te laten, hoefde er geen bal geslagen te worden om de halve finalist aan te duiden: Orenburg had aan twee overwinningen immers genoeg voor een zesde opeenvolgende plaatsing. Desondanks was het UMMC dat zowaar een 1-2 voorsprong creëerde met zeges van Shibaev op Samsonov en Mizutani (op plaats drie!) op Smirnov. Ovtcharov verzekerde Orenburg van de thuiszege door Shibaev wel opzij te zetten. Nog een opvallend feit: Muzitani speelt volgend seizoen voor Orenburg...

Pontoise-Cergy won tegen de Duitse veelvraat Borussia Düsseldorf ook de terugwedstrijd met 3-1. Het was de Indiër Kamal Achanta die met 11-13 en 9-11 de laatste twee sets winnend afsloot tegen Kristian Karlsson en zo de eer hoog kon houden voor de bezoekers. Timo Boll dolf het onderspit tegen Wang Jian Jun (ex-Villette).

Naast de twee toch wel verwachte namen, prijken ook Unia Grudziadz en Eslovs Ai op de affiches van de halve finales. Grudziadz won ook de terugwedstrijd met 3-2 van Saarbrücken, terwijl Eslovs Ai ditmaal wel haar meerdere moest erkennen in Chartres maar over de twee wedstrijden gezien toch de sterkste was. Voor beide teams is het de eerste maal dat ze de halve finales bereiken. Voor één van deze underdogs is dat meteen ook een ticket voor de finale, want beide teams zullen in twee onderlinge duels een finaleticket betwisten.