Logo

Pontoise-Cergy heeft in eigen huis verrassend de eerste halve finale tegen Fakel Gazprom Orenburg gewonnen. Bij de dames wist Linz een sterke prestatie neer te zetten tegen Berlin Eastside.

Ondanks dat Vladimir Samsonov de Russische bezoekers op voorsprong bracht tegen Kristian Karlsson, boekte titelfavoriet Orenburg een nederlaag op bezoek bij de Franse landskampioen. Dima Ovtcharov was duidelijk nog niet volledig hersteld van zijn rugblessure en moest twee maal buigen in vier sets. Eerst tegen Marcos Freitas (foto), nadien tegen Karlsson. Aangezien Tristan Flore het derde duel tegen Alexey Smirnov in de belle naar zich toe trok, was de thuiszege een feit.

De Zweedse formatie van Eslovs Ai toonde in haar halve finale tegen het Poolse Grudziadz aan op haar plaats te zijn. Het werd een duel over de volledige vijf sets die uiteindelijk toch door de Poolse bezoekers werd gewonnen. 

 

Bij de dames stond er een topper-avant-la-lettre op het programma in de halve finales. Het Oostenrijkse Linz wist in eigen huis knap weerwerk te bieden tegen titelfavoriet Berlin Eastside. Ook hier was een vijfde duel nodig om een winnaar aan te duiden. De Poolse dames van Tarnobrzeg wisten op bezoek bij het Spaanse UCAM Cartagena een 1-3 overwinning te boeken en staan bijgevolg reeds met een been in de finale.