Logo

Het Franse herenteam van Pontoise-Cergy heeft afgelopen weekend voor de tweede maal in haar geschiedenis de Europese Champions League gewonnen. Het wist in eigen huis de scheve situatie opgelopen in Zweden recht te zetten dankzij een sterk spelende Tristan Flore.

Eslovs Al kon in de heenwedstrijd een mooie 3-1 voorsprong opbouwen dankzij de Chinees Xu Hui, die zowel Tristan Flore als de Portugees Marcos Freitas versloeg. Mattias Oversjo wist het derde punt te scoren voor de Zweedse thuisploeg tegen Wang Jian Jun (ex-La Villette). Tussendoor hield Freitas de hoop levend voor de Fransen dankzij winst op Robert Svensson. De toch wel ruime nederlaag creëerde dus heel wat druk op de Franse favoriet, die haar titel van 2014 kon heroveren nadat het in de halve finales Orenburg opzij had gezet.

Een gewaagde opstelling van de Franse coach betekende een waterkansje voor Pontoise. Flore werd als kopman opgesteld en wist die rol waar te maken met openingswinst tegen Mattias Oversjo. Freitas nam nadien wraak op Xu en bracht zijn Franse broodheer op een 2-0 voorsprong. Mattias Karlsson kreeg tegen zijn landgenoot Svensson al een kans om de wedstrijd te beslissen, maar ging uiteindelijk in de boot.

Dat bracht heel wat druk op de schouders van Tristan Flore (foto), die nu moest winnen tegen de sterke Xu. De Europese kampioen junioren uit 2011 bracht zijn beste tafeltennis op tafel en eindigde de wedstrijd in de vierde set met vijf punten op rij om van een 6-7 achterstand naar 11-7 setwinst te gaan.

 

Het verschil tussen beide teams was bijzonder klein. Op basis van het aantal gewonnen en verloren sets waren het de Fransen die met 15-14 een tweede titel aan hun palmares konden toevoegen.