Logo

Tijdens de vijfde speeldag van de Europese Champions League vielen er bij de heren enkele verrassingen te noteren. Chartres en UMMC wisten tegen hun groepsfavoriet te winnen.

Chartres wist voor de tweede maal het Duitse Liebherr Ochsenhausen opzij te zetten. In eigen zaal konden de Fransen reeds met 3-1 winnen, maar die stunt deden ze in Duitsland nog eens over met een 2-3 overwinning. De Fransen, die nog een wedstrijd spelen op de zesde en laatste speeldag, zijn hierdoor zeker van groepswinst.

Het Russische UMMC bracht Werder Bremen een tweede opeenvolgende nederlaag toe. In Duitsland werd het 1-3 voor het team uit Ekatarinaburg. Bij winst op de slotdag tegen het Franse Pontoise-Cergy, met de Chinees Wang Jian Jun, zijn de Russen zeker van de groepszege.

Titelfavorieten Orenburg en Düsseldorf lieten zich niet verrassen door hun tegenstanders en winnen beiden hun groep. In Orenburg wist Bastian Steger zijn landgenoot Ovtcharov wel te verrassen, maar Saarbrücken speelde eigenlijk met slechts twee spelers aangezien Joao Monteiro door weersomstandigheden een aansluitende vlucht heeft gemist. Coach Klaus Bastian wist welgeteld een punt af te snoepen van Alexey Smirnov. Düsseldorf kreeg het thuis heet onder voeten tegen het Oostenrijkse NIederösterreich, maar weet haar groep uiteindelijk ongeslagen te winnen.

 

Bij de dames ondervonden Linz en Berlijn in groep A geen problemen met respectievelijk Hodonin en Antwerpen. Het tweede Oostenrijkse team, SVS Ströck, kende een moeizame start tegen Budaorsi, maar wist uiteindelijk ongeslagen groep B te winnen.