Logo

Tijdens het weekend van 19 en 20 november werd de vierde ronde van de Champions League afgewerkt. Daarbij vielen – opnieuw – weinig verrassingen te noteren. Enkel de 3-0 thuisoverwinning van Pontoise-Cergy gaat in tegen alle verwachtingen.

De Fransen wonnen in groep C thuis met bijzonder zware 3-0 cijfers van nieuwkomer Werder Bremen. Wang Jian Jun, vorig seizoen nog actief voor La Villette Charleroi, opende de score voor de thuisploeg tegen de Roemeen Adrian Crisan. De Portugees Marcos Freitas spande echter de kroon door top-10 speler Chuang Chih-Yuan (Taïwan) in de belle met 11-3 te verslaan. Jongeling Tristan Flore verzekerde de thuisploeg van de zege na een nieuwe vijfde set tegen Constantin Cioti. Door deze zege tegen de groepsfavoriet staat Pontoise-Cergy momenteel op de tweede plaats, voor UMMC dat echter nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In groep A won Orenburg met 0-3 bij Hennebont, terwijl ook Borussia Düsseldorf een overwinning boekte opverplaatsing naar Bogoria in poule D. El Nino Praag maakte het Liebherr Ochsenhausen bijzonder lastig in groep B, maar de Duitsers bleven in extremis toch overeind.

 

Bij de dames wist Budoarsi bijna de Oostenrijkse groepsfavoriet Ströck te verrassen, maar de twee zeges van Sandra Pergel kregen geen vervolg van haar teamgenoten. Linz won overtuigend tegen AFP Antwerpen, terwijl ook Eastside Berlin nauwelijks problemen ondervond op bezoek bij Hodonin.