Logo

De eerste speeldag van de Champions League voor mannen bracht weinig verrassingen met zich mee. De spanning was vooral te snijden in poule B, waar zowel UMMC als Pontoise-Cergy door het oog van de naald kropen.

De Russen uit Ekatarinaburg keken aan de pauze immers tegen een 0-2 achterstand aan tegen de bezoekers uit Gdansk, nadat zowel Andrej Gacina als Alexander Shibaev (foto) een nederlaag leden. Grigory Vlasov wist het tij te keren in het derde duel, waarna zowel de Kroaat als de Rus uiteindelijk nog een zege voor UMMC uit de brand konden slepen.

Het Franse Pontoise-Cergy is al een hele tijd op zoek naar haar beste vorm. Thuis tegen het Zweedse Eslovs bleef Marcos Freitas wel ongeslagen, maar Tristan Flore en Mattias Karlsson moesten hun meerder erkennen in respectievelijk Xu Hui en Robert Svensson. Flore kon in de beslissende vijfde wedstrijd wel de maat nemen van Daniel Kosiba, waardoor de Fransen opgelucht adem konden halen.

Het Deense Roskilde steunde in haar 3-2 verlies tegen Ochsenhausen vooral op de kracht van Zhai Yujia. De Nederlander Ewout Oostwouder en de Denen Klaus Nielsen en Allan Bentsen kwamen niet echt in het stuk voor, waardoor de Duitsers ondanks de eindstand al bij al makkelijk wonnen.

De overige partijen gingen vlotter naar de verwachte winnaars. Titelfavorieten Orenburg en Borussia gingen zonder verlies voorbij respectievelijk Angers en Walter Wels. In groep C waren het Poolse Grodzisk Mazowiecki en Saarbrücken dan weer de baas over Ostrava en Hennebont. Chartres won thuis met 3-1 van Torun.