Logo

Derde ronde bezorgt uitploegen ruime overwinningen

De Champions League bij de heren is halfweg de kwalificatiefase. Tijdens de derde speeldag kon geen enkele van de thuisploegen verrassen tegen de sterkere bezoekers.

 

Saarbrücken won met 0-3 op bezoek bij het Franse Hennebont. Enkel Bojan Tokic moest in de derde wedstrijd een belle toestaan tegen de Griek Kalinikos Kreanga. Bastian Steger was in het openingsduel in vier sets de betere van Eon Rae Cho, terwijl Joao Monteiro in drie sets voorbij Bai Feng Tian ging.

In groep B was er wel Frans succes. Chartres was in Praag met 0-3 de betere van El Nino. De Fransen groeiden in de wedstrijd nadat Gao Ning de openingswedstrijd maar nipt won van Tomas Konency (14-16 in de belle). Par Gerell ging in vier sets voorbij Michal Obeslo waarna Robert Gardos de klus klaarde tegen Toma Tregler.

Pontoise-Cergy was de enige thuisploeg die een individuele wedstrijd kon winnen. In groep C ging het met 1-3 onderuit tegen het Russische UMMC Ekatarinaburg. Wang Jian Jun, vorig seizoen nog bij La Villette Charleroi, stuntte in de openingswedstrijd tegen Michael Maze met een zege in vijf sets. Hou Yingchao en Tan Rui Wu versloegen nadien respectievelijk Marcos Freitas en Peter Franz, waardoor de Chinees een tweede maal aan tafel verscheen. Ditmaal werd het opnieuw een strijd in vijf sets, maar trok Hou aan het langste eind.

Het verschil tussen Niederösterreich en Bogoria was te groot om spanning te creëren in deze wedstrijd. Leung Chu Yan en Stefan Fegerl versloegen elk in drie sets respectievelijk Jiang Tianyi en Robert Floras. Daniel Gorak was de enige die iets kon terugdoen, maar moest met 10-12 in de belle alsnog de meerdere erkennen in verdediger Chen Weixing.