Logo

Twaalf inschrijvingen zonder La Villette Charleroi

De ETTU heeft de inschrijvingen en de loting voor het nieuwe seizoen van de Champions League bekend gemaakt. Opvallend is dat niet alleen La Villette Charleroi afwezig is: de competitie bestaat slechts uit twaalf teams.

 

Dat de vijfvoudige winnaar afwezig zou zijn was in België al langer gekend, maar naast Charleroi vallen ook de Franse teams Levallois (trok zich terug uit de Pro A) en Istres, het Kroatische Zagreb, het Tsjechische Vrsovice en het Duitse Grenzau af. Nieuwkomers zijn de Duitsers van Werder Bremen, terwijl de Fransen van Hennebont na een korte afwezigheid een nieuwe kans wagen.

Door het verminderde aantal teams bestaat elke poule uit slechts drie teams, wat meteen betekent dat elke deelnemer aan de Champions League is verzekerd van een Europese overwintering in minimaal de ETTU Cup.

Titelverdediger Orenburg heeft op papier opnieuw het sterkste team. De ongewijzigde Russische formatie voert de ranglijst aan voor Borussia Düsseldorf, dat dit jaar tevreden moest zijn met de zege in de ETTU Cup na heel wat blessureleed. Nieuwkomer Werder Bremen is op papier het derde sterkste team met Chuang Chih-Yuan, overgekomen van Levallois, Adrian Crisan en Paul Drinkhall.

Ondanks het verdwijnen van La Villette Charleroi (en Jean-Michel Saive) blijft er een Belgische vertegenwoordiging in de hoogste Europese bekercompetitie. Saarbrücken stelt zowel Cedric Nuytinck als Emilien Vanrossomme op in haar kern van zes spelers. Bastian Steger, Bojan Tokic en Joao Monteiro voeren het team aan, dat verder nog is aangevuld met Paul Naumann. Het team heeft geen gemakkelijke opdracht om de kwartfinales te halen in een groep met Orenburg en Hennebont.

{tab=Poule A}

 1. Orenburg
 2. Saarbrücken
 3. Hennebont

{tab=Poule B}

 1. Ochsenhausen
 2. Chartres
 3. El Nino Praha

{tab=Poule C}

 1. Werder Bremen
 2. UMMC Ekatarinaburg
 3. Pontoise-Cergy

{tab=Poule D}

 1. Borussia Düsseldorf
 2. Niederösterreich
 3. Bogoria

{/tabs}