Logo

La Villette Charleroi leed een nieuwe nederlaag in de tweede ronde van de Europese Champions League.

Vrijdagavond speelde La Villette Charleroi haar tweede wedstrijd in groep C van de Europese Champions League 2011-2012. Het werd een verre verplaatsing naar Zagreb. In de hoofdstad van Kroatië gingen Jean-Michel Saive en Co. op bezoek bij Dr. Casl, een nieuwkomer op het hoogste niveau.

In de gelijknamige provincie startte Jean-Michel Saive tegen de kopman van Kroaten. De Zuid-Koreaan Ryu Seung Min, afwezig tijdens de eerste wedstrijd van Zagreb die het verloor in het Franse Chartres, won vrij ruim met 3-1.

"JiJi" Wang bracht de stand terug in evenwicht met een zege tegen Ruiwu Tan. Helemaal volgens het plan van coach Saive, die vooraf hoopte op een 1-2 tussenstand. Kou Lei moest in die belangrijke derde wedstrijd echter met het kleinste verschil het onderspit delven in de belle tegen Tomsilav Kolarek.

De zware druk voor een tweede winstpartij kwam hierdoor op de schouders van Wang te liggen. De Chinees startte wervelend en gaf Ryu Seung Min nauwelijks een kans in de eerste set (2-11) en won de tweede set met klein verschil (9-11). De Zuid-Koreaan had vanaf dan echter een goed antwoord op het spel van de Carolo en wist de volgende drie sets te winnen.

Charleroi leidt hierdoor een nieuwe 3-1 nederlaag, waarbij de sleutelwedstrijd opnieuw werd verloren door de Litouwse nieuwkomer bij de Carolo's. Er zal ongetwijfeld weer een gevoel hangen van "er zat meer in", maar het doel om via de derde plaats naar de ETTU Cup te gaan lijkt ineens ver weg.

Dr. CASL Zagreb - La Villette Charleroi 3 - 1
RYU Seung Min - Jean-Michel SAIVE 3 - 1 7, -6, 4, 2
TAN Ruiwu - WANG Jian Jun 1 - 3 7, -3, -13, -9
Tomislav KOLAREK - KOU Lei 3 - 2 7, -3, -13, 5, 11
RYU Seung Min - WANG Jian Jun 3 - 2 -2, -9, 6, 6, 5