Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF
Cedric Nuytinck - © ITTF

Saarbrücken heeft ook haar tweede groepswedstrijd gewonnen in de Europese Champions League. Op bezoek bij Roskilde was het met 1-3 te sterk.

Cedric Nuytinck werd in deze wedstrijd als tweede speler opgesteld, waardoor hij het in de openingswedstrijd tegen Jens Lundquist mocht opnemen. In een spannend duel trok de Oost-Vlaming elke set bij 9-11 naar zich toe, waardoor hij zijn team een uitstekende startpositie gaf.

Op Patrick Franziska stond in het tweede duel van de avond geen enkele maat. Hij versloeg Michael Maze zeer ruime (4, 2, 4). Mikkel Hindersson bracht terug spanning in de wedstrijd door in een belle Hiromu Kobayashi te verslaan, waardoor Franziska een tweede keer achter de tafel verscheen. De Duitser won zijn eerste twee sets tegen Lundquist, maar bleef nadien steken. De Zweed kon een belle afdwingen, maar trok in de verkorte vijfde set met 4-6 toch aan het kortste eind. Geen tweede optreden voor Nuytinck, dus.

1 - 3 Roskilde - Saarbrücken
0-1Jens LUNDQUIST-Cedric NUYTINCK1-3-9, -9, -9

 

Saarbrücken is nu ongeslagen leider in groep D met vier punten. Het Franse Pontoise-Cergy volgt op één punt. Roskilde is nog op zoek naar een eerste zege en draagt de rode lantaarn in de groep van drie ploegen met twee punten.