Logo

Gisteren werd de loting uitgevoerd voor de Champions League seizoen 2010-2011. La Villette wordt ingedeeld in poule B en speelt tegen UMMC Ekatarinburg, Levallois en Fulda-Maberzell. La Villette opent begin september thuis tegen Levallois.

De crisis heeft wel een invloed op het aantal deelnemers dit seizoen: slechts 14 teams hebben zich ingeschreven. Dit betekent dat twee poules (A en D) slechts uit drie ploegen bestaan. Bij de vrouwen is de competitie zelfs geheel afgelast.

UMMC Ekatarinburg kennen de Carolo's nog van vorig jaar. Toen waren Saive en Co. nog te sterk voor de Russische formatie in de kwartfinales van de Champions League. Het team werd in eigen land wel Russisch landskampioen voor Orenburg, de winnaar van de ETTU Cup. UMMC heeft zich voor dit seizoen bovendien gevoelig versterkt met Europees Kampioen Michael Maze en de sterke Chinezen Hao Shuai en Chen Qi.

Levallois is landskampioen geworden in de zware Franse competitie. Het heeft zich weten te versterken met de komst van Chuan Chih-Yuan. De speler uit Chinees Taipei vormt de hoofdploeg met Igor Rubstov en Emmanuel Lebesson. Levallois denkt ook reeds aan de toekomst en heeft juniortalent Simon Gauzy gecontracteerd.

Fulda-Maberzell was vorig jaar finalist van de ETTU Cup. Daarin moesten de Duitsers hun meerdere erkennen in het Russische Orenburg. Met Fulda komt ook een meester in de tafeltennis nog eens naar België: Jan-Ove Waldner is nog steeds actief op het hoogste niveau...

Orenburg is dit seizoen overigens de te kloppen ploeg met Samsonov, Ovtcharov en Smirnov, allen in een vorig leven nog actief in de Belgische Superdivisie. Borussia Düsseldorf is het tweede reekshoofd met Böll, Süss en Baum.

Villette Charleroi is op papier de op één na zwakste ploeg (na het Deense Roskilde) met Saive als kopman en Gacina en Wang als vaste spelers. Ook Dantchenko, Blondeau en Fernandez-Diez zijn speelgerechtigd.