Logo

Tafeltennisactua is live aanwezig op de kwartfinale van de Champions League tussen Charleroi en Angers.

La Villette staat voor een belangrijk duel, wil het opnieuw de halve finales halen van de Europese Champions League. De 1-3-nederlaag moet thuis weggewerkt worden en dat kan enkel met een overwinning. Liefst zelfs zonder het verlies, zoniet komt het op sets aan. Van zodra de Fransen echter een tweede partij winnen zijn de boeken toe voor La Villette in de Champions League. Gezien de precaire financiële situatie van de Belgische landskampioen misschien zelfs definitief.

De thuissupporters rekenen echter op een briljante Saive (ITTF-37), die sinds de Open van Duitsland in bloedvorm zit. Met de steun van het publiek is hij tot alles in staat. Naast de publiekslieveling staat de Chinees Wang Jian Jun klaar om zijn quasi ongeslagen status te behouden. De derde speler in het Belgische team is kersvers Kroatisch kampioen Andrej Gacina (ITTF-55).

Het Franse team uit Angers stelt zijn getrouwe maar niet voorziene trio op. De Griek Panagiotis Gionis (ITTF-47) is kopman bij La Vaillante, dat Thiago Monteiro al het hele seizoen moet missen wegens een blessure. Wel van de partij zijn de tot Spanjaard genaturaliseerde Chinees He Zhi Wen (ITTF-66) en de Fransman Michel Martinez (ITTF-179).

De wedstrijd valt op drie manieren live te volgen:

Wedstrijdverloop van de avond

Charleroi - Angers
WANG Jian Jun - HE Zhi Wen
Jean-Michel SAIVE - Panagiotis GIONIS
Andrej GACINA - Michel MARTINEZ
WANG Jian Jun - Panagiotis GIONIS
Jean-Michel SAIVE - HE Zhi Wen


Uitslag heenwedstrijd

Angers - Charleroi 3 - 1 10:8 (166:172)
Panagiotis GIONIS - WANG Jian Jun 1 - 3 -8, 10, -1, -7
Michel MARTINEZ - Jean-Michel SAIVE 3 - 2 -8, 8, -9, 7, 7
HE Zhi Wen - Andrej GACINA 3 - 2 8, 10, -9, -7, 8
Panagiotis GIONIS - Jean-Michel SAIVE 3 - 1 -5, 9, 9, 8