Logo

Wang Jian Jun brengt La Villette Charleroi op voorsprong met een zuivere, maar nipte zege op He Zhi Wen.

De Europese Champions League wedstrijd van de avond start met een wedstrijd tussen twee geboren Chinezen. Bij Charleroi is dat de bijzonder sterke Wang Jian Jun, aan Franse zijde speelt de genaturaliseerde Spanjaard He Zhi Wen. He is vanavond de ouderdomsdeken met zijn 48 jaar.

Set 1

De spelers houden elkaar in evenwich tot 4-4. Dan weet Wang op eigen service tweemaal te juichen. He laat zijn tegenstander heel goed lopen, waardoor Wang slechts zelden tot de aanval kan overgaan. Als de Spanjaard bij 8-6 een opslag mist gaat de concentratie bij hem iets meer de hoogte in en komt hij terug tot 9-8. Wang weet toch twee setballen te veroveren. He plaatst de eerste zuiver weg, maar bij de tweede stuurt hij een aanval over tafel.

Set 2

De bezoeker heeft in deze set een groter overwicht en kan dat in op het einde omzetten in een 7-9 voorsprong. Wang moet steeds vechten om in de set te blijven en brengt zichzelf op spectaculaire wijze langszij (9-9). Met het voordeel van de opslag beslist hij alsnog de set in zijn voordeel.

Set 3

Wang neemt in de derde set meteen het voortouw met een 4-1 voorsprong als gevolg. De Franse coach grijpt in met een time-out voor zijn speler. Een goede beslissing want de Spanjaard slaat hard terug en komt 4-5 voor. Hij blijft Wang in zijn voorhand duwen tot er voldoende ruimte is in de rughand om met een plaatsbal het punt te beslissen. Wang laat zich echter niet doen en blijft vanaf dan aanklampen om bij 8-6 opnieuw op voorsprong te komen. He vecht terug met plaatsballen en komt opnieuw langszij (8-8). Op eigen opslag kan de Chinees van Charleroi het verschil niet maken (9-9). Dankzij een misser van de Spanjaard heeft Wang wel een eerste matchpunt. Hij speelt hem over tafel. Met een perfect geplaatste aanval is de tweede matchbal een feit. He Zhi Wen mist zijn opslag...