Logo

Op de 5de speeldag van de Champions League stuntte Hennebont met een thuiszege tegen topfavoriet Orenburg.

De Russen, die zonder Samsonov aantraden, zijn desondanks zeker van de kwartfinale. Thuisspeler Kreanga versloeg zowel Alexey Smirnov als Dimitrij Ovtcharov. Het derde punt voor de Fransen werd gescoord door Bai Fengtian die Smirnov een tweede nederlaag aansmeerde. Hennebont staat zo opnieuw gelijk met Grenzau op de tweede plaats. Op 10 december valt de beslissing wie uit groep A mee naar de kwartfinales mag.

UMMC heeft zijn kansen gaaf gehouden door in Levallois in haar thuishaven te blameren met een 0-3 zege. De Russen uit Ekatarinaburg geraken stilaan uit hun dal. Ze spelen wel nog steeds zonder de Deen Michael Maze. La Villette is in groep B zeker van de leidersplaats na een thuiszege tegen het Duitse Fulda.

Niederösterreich is ook zeker van groepswinst in groep C. Eerste achtervolger Ochsenhausen werd nipt met lege handen naar huis gestuurd. Werner Schlager verloor verrassend van Marcos Freitas in de belle. Ochsenhausen gaat ondanks de nederlaag wel door naar de kwartfinales want Roskilde won haar eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Pontoise. Bovendien zijn de Denen in de onderlinge confrontaties de op basis van gewonnen wedstrijden het sterkst.

Düsseldorf was al zeker van de leidersplaats in groep D en liet haar topspelers rusten. Jakab, Baum en Heister mochten bijgevolg afzakken naar het Franse Angers. De noodploeg was niet opgewassen tegen de thuisspelers die met 3-0 wonnen. Net als in groep A staat Angers door deze onverwachte zege opnieuw gelijk met het Tsjechische El Nino.