Logo

La Villette Charleroi stuntte deze avond tegen het tweede sterkste ingeschreven team in de Champions League van het seizoen 2009-2010. Thuis wonnen de Carolo's met 3-2 van het Deense Roskilde.

 

De wedstrijd begon meteen met een klepper van formaat: Dimitrij Ovtcharov opende tegen Europees Kampioen Michael Maze. In een bijzonder spannende wedstrijd wist de Duitser het pleit te winnen in de belle.

Wang nam het dan op tegen de Koreaan Oh Sang Eun, voormalig ploeggenoot van Jean-Michel Saive. De Koreaan maakte zijn mindere beurt tegen Cajasur Priego goed en won met een droge 3-0.

Petr Korbel bracht Villette in de derde wedstrijd op voorsprong, nadat hij eerst twee matchballen van de Deen Tugwell wist te redden.

Oh Sang Eun bracht Roskilde echter opnieuw langszij door een nieuwe 3-0 winstzege, ditmaal tegen Ovtcharov. De laatste wedstrijd tussen Wang en Maze wordt hierdoor beslissend...

In een bijzonder gelijkopgaande wedstrijd, geven beide spelers elkaar nauwelijks ruimte. Uiteindelijk wist Wang in de belle een beslissende 7-3 voorsprong uit te bouwen. Met 11-6 gaf hij Villette zo haar derde zege op rij en de leidersplaats in groep B.