Logo

Vandaag werd in Luxemburg geloot voor het nieuwe Champions League-seizoen.

La Villette is als 5de sterkste ploeg ingeschreven. Met poule B loot ze bovendien een haalbare kaart met het Deense Roskilde (3de reekshoofd), het Franse Pontoise Cergy (#11) en de Spaanse nieuwkomer Cajasur Priego (#14).

Poule A kan je gerust omschrijven als poule des doods met het Duitse Borussia Dusseldorf (titelverdediger), het Franse Hennebont (dé verrassing van dit seizoen), het Poolse Bogoria en het Spaanse Cajagranada (dat het wel zonder Samsonov moet stellen).

Andere nieuwkomers dit seizoen zijn het Russische UMMC (met oa Primorac) en het Duitse Pluderhausen (winnaar van de ETTU Cup van vorig seizoen).

Terwijl de competitie bij de heren elk jaar sterker en spannender wordt, zijn er bij de dames dit jaar slechts 6 inschrijvingen. De competitie werd daarom gewijzigd naar een voorronde met twee poules van 3 ploegen (in plaats van 4), gevolgd door een halve finale en een finale. 1ste reekshoofd is het Nederlandse MF Services Heerlen, de voormalige ploeg van Karen Opdencamp en nieuwe ploeg van Cindy Indeherberg. Cindy Indeherberg zal behoudens noodwendigheden net als Karen Opdencamp echter enkel uitkomen in de Nederlandse competitie.

Heren
  • Poule A: Borussia Düsseldorf (GER),Hennebont (FRA), Bogoria (POL), Cajagranada (ESP)
  • Poule B: Roskilde (DEN), Villette Charleroi (BEL),Pontoise Cergy (FRA), Cajasur Priego (ESP)
  • Poule C: UMMC (RUS), Levallois (FRA), Plüderhausen (GER), Castelgoffredo (ESP)
  • Poule D: Niederösterreich (AUT), Ochsenhausen (GER), Angers (FRA), San Sebastian (ESP)

Dames

  • Poule A: MF Heerlen (NED), Sterilgardo (ITA), 3B Berlin (GER)
  • Poule B: AG Froschberg Linz (AUT), Sandonatese (ITA), Mladost Iskon Zagreb (HRV)