Logo

La Villette Charleroi heeft zich net als vorig jaar geplaatst voor de halve finales van de Europese Champions League. Het had daarvoor genoeg aan 2 wedstrijdpunten, maar wist na een zware wedstrijd het Duitse Frickenhausen toch te verslaan.

Het begon nochtans niet zo goed voor de Karolingers. Jian Jun Wang verloor in een spannende 5-setter van Ruiwu Tan nadat hij 2-0 voor stond. Gelukkig stelde Petr Korbel orde op zaken door de jonge Duitser Bastian Steger met 3-0 naar huis te sturen. Het was uiteindelijk Saive die tegen Kenta Matsudaira de noodzakelijke tweede overwinning behaalde (3-1).

Het was duidelijk niet de dag van Wang, want in zijn wedstrijd tegen Bastian Steger moest hij zich opnieuw in de belle gewonnen geven na een 2-0 voorsprong te hebben gehaald. De Tsjech Korbel bezorgde Charleroi uiteindelijk wel de zwaarbevochten zege door in de laatste wedstrijd Tan te verslaan met 3-1.

La Villette kwalificeert zich zo opnieuw voor de halve finale, waar vermoedelijk Borussia Düsseldorf wacht. De ploeg van Timo Böll en Dimitrij Ovtcharov, toekomstige ploeggenoot van Saive, heeft immers een 0-3 voorsprong op het Spaanse Cajagranada. De Spanjaarden hadden nochtans met de komst van Samsonov, vorig jaar nog bij Charleroi, gehoopt om een greep te kunnen doen naar een eerste Europese titel.

 

Villette - Frickenhausen (3 - 2)
  • Jian Jun Wang - Ruiwu Tan (2 - 3: 10, 10, -10, -8, -3)
  • Petr Korbel - Bastian Steger (3 - 0: 5, 6, 8)
  • Jean-Michel Saive - Kenta Matsudaira (3 - 1: 4, -5, 6, 6)
  • Jian Jun Wang - Bastian Steger (2 - 3: 7, 10, -6, -11, -7)
  • Petr Korbel - Ruiwu Tan (3 - 1: 2, -10, 6, 4)