Logo

België heeft de eerste dag van de European Championships Qualification perfect afgewerkt. Het won haar beide wedstrijden.

Sinds dit jaar zijn er kwalificatiewedstrijden voorzien voor de landenteams die wensen deel te nemen aan het EK. In 2011 zakten onze landgenoten, ondanks een 17de plaats, terug naar de derde divisie. De kwalificatiewedstrijden van de twee groepen in deze "Standard Division" werden dit weekend gespeeld. De ploegen uit de groep van België werden allen verwacht in Erquelinnes.

Montenegro kwam niet opdraven, zodat de Belgen op de openingsdag slechts twee wedstrijden dienden te spelen. Jean-Michel Saive was, zoals aangekondigd, van de partij om de stap naar de Challenge Division te zetten. Hij leidde onze landgenoten voorbij Azerbeidjan en Litouwen. In de eerste wedstrijd kreeg hij de steun van Lauric Jean en Julien Indeherberg; tegen Litouwen kwamen Yannick Vostes en Cedric Nuytinck mee aan tafel. De eerste wedstrijd werd vlot gewonnen, alhoewel Indeherberg een belle nodig had in de derde partij. Litouwen daarentegen was een andere zaak. Saive moest na een bijzonder nipte nederlaag van Nuytinck een tweede maal aan tafel verschijnen en had in zijn beide wedstrijden zelf een belle nodig om het pleit in zijn voordeel te beslechten.

Zondag staan nog wedstrijden op het programma tegen Bosnië, de belangrijkste tegenstander voor groepswinst, en Zwitserland, dat verraste met een overwinning tegen Litouwen.

 

{tab=België - Azerbeidjan}

3 - 0 België - Azerbeidjan        
1 - 0 Jean-Michel SAIVE - Farhad ISMAYLOV 3 - 0 3, 5, 9
2 - 0 Lauric JEAN - Ramil JAFAROV 3 - 1 4, 4, -7, 5
3 - 0 Julien INDEHERBERG - Hayal HASIMLI 3 - 2 3, 2, -8, -7, 1

{tab=België - Litouwen}

3 - 1 België - Litouwen        
1 - 0 Jean-Michel SAIVE - Matas SKUCAS 3 - 2 7, 9, -9, -10, 4
2 - 0 Yannick VOSTES - Kestutis ZEIMYS 3 - 1 -9, 5, 4, 6
2 - 1 Cedric NUYTINCK - Marius BUCYS 2 - 3 9, 10, -2, -7, -11
3 - 1 Jean-Michel SAIVE - Kestutis ZEIMYS 3 - 2 -9, 8, 7, -5, 9

{/tabs}