Logo

Thuisfavoriet Maze verliest in eerste ronde

Het zit gastland Denemarken niet mee op deze Europese Kampioenschappen. Hun grote held en favoriet Michael Maze werd reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

 

Het thuis spelende vierde reekshoofd ging verrassend onderuit tegen de Oostenrijkse kwalificatiespeler Stefan Fegerl (52). Naast Maze verdwenen ook de andere Deense vertegenwoordigers, waaronder de dame Mie Skov, in de eerste ronde reeds uit het tornooi.

De uitschakeling van Maze mag dan wel de grootste verrassing zijn in Herning, hij is niet het enige reekshoofd dat na een wedstrijd sneuvelt. Paul Drinkhall (32) geraakte niet voorbij Yaroslav Zhmudenko (42), maar landgenoot Liam Pitchford houdt de Engelse eer hoog door Robert Gardos (11) te verslaan. Fegerl zag ook landgenoot Daniel Habesohn (25) uit het toernooi verdwijnen door toedoen van de Tsjech Lubomir Jancarik. Petr Korbel (48) wist te verrassen tegen de Pool Zeng Yi Wang (31), waarna ook de Spanjaard Carlos Machado (40) zich voor de tweede ronde wist te plaatsen door in vier games voorbij Dimitrij Prokopcov (29) te gaan.

Grote winnaar in de eerste twee rondes is echter Daniel Gorak (41). Na winst in de eerste ronde op de Fransman Emanuel Lebesson (22), ging hij op zijn elan verder door ook Chen Weixing (9) uit te schakelen. De overige kwalificatiespelers sneuvelden allemaal in de tweede ronde, maar toch was niet alles rozengeur en maneschijn voor de betere reekshoofden. Werner Schlager, Adrien Mattenet, Christian Süss en Marcos Freitas overleefden de tweede ronde niet onder de handen van respectievelijk Patrick Franziska, Tan Ruiwu, Joao Monteiro en Andrej Gacina.

 

Bij de dames zijn slechts twee onverwachte namen bij de beste zestien speelsters geraakt. Sabine Winter (36) wist de Nederlandse Li Jie (6) te verrassen in de tweede ronde. Paralympisch kampioene Natalia Partyka (14) sneuvelde in haar tweede wedstrijd van het toernooi tegen Barbora Balazova (32), in september nog sterk bezig in Antwerpen tijdens de Flanders Open.