Logo

Yannick en Cedric kunnen geen vervolg breien aan succes van Saive

Na Jean-Michel Saive zijn nu ook Yannick Vostes en Cedric Nuytinck aan hun individueel programma op de Europese Kampioenschappen begonnen. Geen van beide Belgen kon hun wedstrijd winnend afsluiten.

Vostes (foto) speelde tegen ex-ploegmaat Admir Duranspahic. Beide spelers kwamen vorig seizoen via de dubbele aansluiting uit voor Sud Telecom Virton en kennen ook een gezamenlijk verleden bij het Parijse Saint-Denis. Duranspahic startte het sterkst en liet Yannick na een 4-4 tussenstand achter zich. In een spannende tweede set kon Admir opnieuw aan het langste eind trekken, maar Vostes wist zich aan het einde van de derde set ook op het scorebord te zetten. In de vierde kon Vostes echter niks meer terug doen. Duranspahic nam vanaf het begin van die set een voorsprong en gaf die nooit meer weg.

Cedric Nuytinck wist de eerste set tegen Niagol Stoyanov, na een ruime voorsprong halfweg, nipt naar zich toe te trekken door zelfs een setpunt weg te werken. Ook in de tweede set wist Cedric als eerste een puntenkloof te slaan, maar nadien nam de Italiaan het voortouw. Nuytinck keek constant tegen een achterstand aan en kon die nooit wegwerken.

Beide spelers staan nu in een moeilijk parket om zich voor de hoofdtabel te plaatsen. Enkel de groepswinnaars zijn zeker van plaatsing en de groepsfavorieten staan nog op het programma voor Yannick en Cedric. Indien ze zich kunnen opwerken naar de tweede plaats in groep hebben ze wel vijf kansen op 27 om als "lucky loser" alsnog op de hoofdtabel te prijken.