Logo

Nuytinck en Jean leveren felle strijd tegen Deens duo

De Belgen zijn met gemengde prestaties gestart aan de Europese Kampioenschappen in het Deense Herning. Enkel Robin Devos wist zijn openingswedstrijd in het dubbelspel winnend af te sluiten.

Robin Devos strijdt in Herning aan de zijde van de Bosniër Admir Duranspahic, voor het tweede seizoen op rij actief in de Belgische Superdivisie bij Virton via de dubbele aansluiting. Tegen het Luxemburgse duo Traian Ciociu / Gilles Michely hadden ze een duidelijke overmacht in de eerste en derde set. In de andere opstelling waren de Luxemburgers beter opgewassen tegen het gelegenheidsduo. Ciociu en Michely trokken de tweede set met 8-11 naar zich toe en in de vierde werd het slechts een nipte 13-11 voor Devos en Duranspahic die zo hun eerste wedstrijd winnend afsluiten.

Het verschil tussen het Belgische duo Lauric Jean / Cedric Nuytinck en het Deense thuisduo Tobias Stemann Lau / Morten Rasmussen was klein. Enkel in de eerste set wisten de Denen na een 3-3 tussenstand een duidelijk overwicht te veroveren. Na een 5-1 voorsprong te hebben verspeeld in de aanvangsfase van de tweede set, wisten Lauric en Cedric deze toch naar zich toe te trekken. In de derde set was het verschil opnieuw klein, maar de zege ging terug naar de Denen. Lau en Rasmussen veroverden in de vierde set een 9-6 voorsprong, maar de Belgen wisten zich met drie punten op rij terug in de wedstrijd te knokken en overleefden ook de eerste wedstrijdbal. Bij 11-10 konden Jean en Nuytinck de set niet afwerken, waarna de tweede wedstrijdbal fataal bleek.

Yannick Vostes en Julien Indeherberg openen hun EK met een nederlaag in het dubbelspel. Tegen het Bulgaarse duo Stanislav Golovanov en Petyo Krastev kwamen ze er enkel in de tweede set aan te pas. De Belgen wisten toen een 3-7 achterstand om te buigen in een 10-9 voorsprong, maar slikten daarna drie punten op rij waardoor ook deze set verloren ging.