Logo

Cadettenduo's allemaal uitgeschakeld

Het dubbelspel blijkt de enige hoop te zijn voor de Belgen om in te stunten. Twee juniorenduo's wisten zich bij de laatste zestien te scharen tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen.

 

Voor Robin Devos was dat aan de zijde van de Fransman Antoine Hachard eerder een must. Als tweede reekshoofd hebben ze wat te bewijzen. Het Litouwse duo Biveinis/Navickas werd alvast eenvoudig met 3-0 opzij gezet. Hij krijgt in de 1/8ste finale het gezelschap van Florent Lambiet en Robin Saudemont (foto), die zich verrassend in drie sets wisten te plaatsen ten koste van de Slovaken Majak en Pavolka.

Nathalie Marchetti en Anne Catherine Godefroid kwamen net te kort om zich bij de meisjes voor de 1/8ste finale te plaatsen. Het Wit-Russische duo Baravok/Kuchuk was in de belle met 10-12 te sterk.

Voor de andere duo's is de competitie definitief ten einde. Eline Loyen en Margo Degraef wisten bij de cadetten meisjes nog een set te winnen, net als Martin Allegro en Robin Declercq bij de jongens junioren. Voor Deceuninck/Janssens en Darcis/Lambiet was het een afscheid van het dubbelspel bij de jongens cadetten zonder setwinst.