Logo

Deceuninck en Lambiet knokken zich naar winst

De Belgische jongens cadetten hebben tijdens de 55ste Europese Jeugdkampioenschappen onverwacht de halve finales bereikt. In een spannende kwartfinale werd gastland Oostenrijk met 3-2 opzij gezet.

 

Nadat ze in de groepsfase van de 1ste divisie op een logische derde plek eindigden, wisten Anthony Deceuninck en Romain Lambiet zich via de play-offs alsnog bij de beste zestien landen te plaatsen.

Zondag verraste het team met een 3-2 zege op het sterker geachte Roemenië. Anthony Deceuninck, leerling van de Leuvense Topsportschool Tafeltennis, zette met twee individuele zeges een puike prestatie neer.

Deze middag werd een nieuwe kroon op het werk gezet. Tijdens de kwartfinales werd gastland Oostenrijk, een team dat vanuit de 2de divisie dit stadium van het toernooi behaalde door tweede reekshoofd Zweden uit te schakelen, met 3-2 opzij gezet. De Oostenrijkse kopman Andreas Levenko was voor beide cadetten te sterk, maar tweede speler David Klaus werd tweemaal nipt verslagen.

In de halve finale ontmoeten Deceuninck en Lambiet opnieuw Rusland. In de groepsfase bleken de Belgen net niet opgewassen te zijn tegen dit team. Hierdoor ligt er absoluut geen druk in het Belgische team. De echte doelstelling, behoud in de 1ste divisie, is immers reeds ruim overtroffen.

3 - 2 België - Oostenrijk
0 - 1 Anthony DECEUNINCK - Andreas LEVENKO 0 - 3 -7, -7, -6
1 - 1 Romain LAMBIET - David KLAUS 3 - 2 -8, 6, 16, -2, 9
2 - 1 Deceuninck/Lambiet - Levenko/Klaus 3 - 1 9, -6, 9, 7
2 - 2 Romain LAMBIET - Andreas LEVENKO 0 - 3 -8, -3, -7
3 - 2 Anthony DECEUNINCK - David KLAUS 3 - 2 -9, -8, 8, 8, 7