Logo

Cadetten plaatsen zich bij laatste zestien

De Belgische junioren hebben op de tweede speeldag gedaan wat ze moesten doen: winnen van Israël. De cadetten wisten hun play-offwedstrijd nipt van Tsjechië te winnen en plaatsen zich bij de laatste zestien.

 

Robin Devos, Florent Lambiet en Robin Saudemont ondervonden geen enkele hinder van het Israëlische team en gaven maximaal zeven punten per set weg aan de uitdagers. Helaas voor de Belgen won Italië van Polen waardoor ze alsnog op de derde plaats eindigen en morgen een play-offwedstrijd moeten spelen om zich bij de beste zestien landen te plaatsen. Tegenstander van dienst wordt Slovakije, dat derde eindigde in de reeks met Duitsland en Kroatië.

3 - 0 Jongens Junioren - Israël
1 - 0 Florent LAMBIET - Idan UGORTSEV 3 - 0 6, 5, 7
2 - 0 Robin DEVOS - Elad KUPERBERG 3 - 0 5, 4, 4
3 - 0 Robin SAUDEMONT - Ron BOROWER 3 - 0 2, 4, 5

 

Na het ochtendverlies tegen het sterke Rusland, speelden de Belgische cadetten deze avond hun play-offwedstrijd tegen Tsjechië. Anthony Deceuninck en Romain Lambiet waren echter bij de les en wisten zich dankzij een 2-3 winst bij de beste zestien landen op het toernooi te plaatsen. Bovendien hebben ze zo goed als zeker de doelstelling van behoud behaald. Enkel indien alle volgende teamwedstrijden verloren zouden gaan zakken ze naar de 2de divisie.

 

De cadetten meisjes kregen, na het opwarmertje tegen Armenië, deze middag het taaiere Litouwen voor de kiezen. Na twee spannende wedstrijden stond er echter 0-2 op het scherm, waarna uitzonderlijk voor het duo Hackemack/Loyen werd gekozen voor het dubbelspel. Zij hielden zichzelf met een 3-1 zege in de wedstrijd, maar individueel kwam Lauranne Hackemack nadien te kort tegen Orlovaite. De meisjes eindigen zo op een tweede plaats in hun poule en moeten nu alle volgende teamwedstrijden winnen willen ze zich dit jaar nog naar de 1ste divisie hijsen.

1 - 3 Meisjes Cadetten - Litouwen
0 - 1 Lauranne HACKEMACK - Jolita SOKOLOVSKYTE 0 - 3 -11, -6, -10
0 - 2 Eline LOYEN - Egle ORLOVAITE 0 - 3 -7, -10, -10
1 - 2 Hackemack/Loyen - Sokolovskyte/Orlovaite 3 - 1 6, 8, -5, 8
1 - 3 Lauranne HACKEMACK - Egle ORLOVAITE 0 - 3 -5, -7, -6

 

Voor de meisjes junioren zat de eerste fase van het toernooi er gisteren al op. Via de derde plaats werden ze verwezen naar de groepsfase in de strijd voor de plaatsen 29 tot en met 38. Daarin werd vanavond met 1-3 gewonnen van Armenië. Wendel Depuydt, ditmaal op de tweede plaats opgesteld, opende met een nipt verlies. Nathalie Marchetti en de debuterende Anne-Catherine Godefroid bleven nadien echter ongeslagen om de zege veilig te stellen. De meisjes spelen morgen nog tegen San Marino en Ierland om de groepszege, waarna een nieuwe poule start om de plaatsen 29-31, 32-34 en 35-37.

3 - 1 Meisjes Junioren - Armenië
0 - 1 Wendel DEPUYDT - Rubina VARDANYAN 2 - 3 -9, 4, -3, 9, -9
1 - 1 Nathalie MARCHETTI - Liana MURADYAN 3 - 0 3, 9, 6
2 - 1 Anne-Catherine GODEFROID - Lusine CARDANYAN 3 - 1 -9, 5, 10, 4
3 - 1 Nathalie MARCHETTI - Rubina VARDANYAN 3 - 0 8, 8, 6