Logo

Moeizame zege dankzij Florent Lambiet

Na de onverwachte nederlaag tegen Polen hebben de Belgische jongens junioren zich nipt voorbij Italië geknokt.

 

Robin Devos (EU-6) deed wat als kopman van hem werd verwacht: hij won zijn beide wedstrijden tegen zowel Leonardo Mutti (EU-7) als Alessandro Baciocchi (EU-38).  Restte dus de taak voor Florent Lambiet (foto) of Robin Declercq om een derde zege af te dwingen.

Florent Lambiet (EU-33) was in een begenadigde avond, want in het duel tegen de Italiaanse kopman Mutti ging hij pas met het kleinste verschil in de belle onderuit. Gelukkig voor de Belgen werd gedurende het volledige duel de Europese rangorde gevolgd, waardoor Florent in het vijfde duel van deze partij zijn ploeg alsnog de zege bzorgde met een felbevochten winstpartij tegen Baciocchi.

Op het einde van de eerste dag staan onze landgenoten op een tweede plaats, wat voldoende is voor een rechtstreekse kwalificatie voor de hoofdtabel. Morgen wacht nog een duel tegen Israël. Bij winst blijft het voor de Belgen echter bang afwachten hoe het duel eindigt tussen Italië en koploper Polen. Bij winst van de Italianen hebben Devos & co immers het slechtst mogelijke setgemiddelde waardoor ze alsnog op de derde plaats kunnen belanden.

3 - 2 Jongens Junioren - Italië
0 - 1 Florent LAMBIET - Leonardo MUTTI 2 - 3 6, 9, -10, -5, -10
1 - 1 Robin DEVOS - Alessandro BACIOCCHI 3 - 1 8, 13, -9, 6
1 - 2 Robin DECLERCQ - Damiano SERETTI 0 - 3 -7, -3, -6
2 - 2 Robin DEVOS - Leonardo MUTTI 3 - 1 6, -8, 10, 3
3 - 2 Florent LAMBIET - Alessandro BACIOCCHI 3 - 2 -8, 7, 7, -9, 6