Logo

Gdansk wordt voor een week de hoofdstad van het Europese Tafeltennis.

 

Zaterdag is het zover. Dan starten in het Poolse Gdansk de Europese Kampioenschappen tafeltennis. Het evenement vangt aan met de landencompetitie, waarin Duitsland (heren) en Nederland (dames) de te kloppen ploegen zijn.

 

De Belgische heren strijden in de "Challenge Division" voor de 17de plaats. Zij nemen het in groep H op tegen Turkije, Wales en Finland. De groepsfavoriet in deze reeks bestaat uit Yannick Vostes, Lauric Jean, Benjamin Rogiers, Cedric Nuytinck en Robin Devos. Het Belgische team speelt haar eerste wedstrijd op zaterdagavond om 19u lokale tijd tegen Wales.

Jean-Michel Saive kan uiteraard niet afwezig blijven op het appel. Hij beperkt zich echter tot het enkelspel, dat woensdag 12 oktober start met de kwalificatierondes. De Duitser Timo Boll is op papier de grootste favoriet voor een vijfde titel. Maar zijn recente resultaten in de Bundesliga en de Champions League tonen aan dat de kans op een verrassing wel eens reëel kan zijn.

Bij de dames staat de Nederlandse Li Jiao, viervoudig winnares van de Europese Top 12, als een van de favorieten genoteerd. Belangrijkste uitdaagster is de Duitse Wu Jiaduo. Titelverdedigster Viktoria Pavlovich blijft uiteraard een outsider voor de titel.