Logo

Opnieuw rugproblemen voor Vostes.

België heeft zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de landencompetitie tijdens de Europese Kampioenschappen verloren van Turkije. Benjamin Rogiers bleef aan de kant met een nekblessure.

Yannick Vostes opende goed tegen de enige échte Turk: Gencay Menge met een 3-1 zege. De Turkse kopman, de genaturaliseerde Chinees Bora Vang, bleek daarna echter te sterk voor een goed aanklampende Lauric Jean. De tweede Chinese speler, Jiang Penfei, versloeg in een belle Cédric Nuytinck.

In de strijd tussen de kopmannen kwam de oude rugblessure van Yannick Vostes terug opzetten, waardoor er geen gelijke strijd ontstond. Vang won, na verlies in de eerste game, makkelijk drie sets.

Voor de Belgen is dit een zure nederlaag, zeker door het uitvallen van twee basisspelers. Niettemin blijft winst vanavond tegen Finland voldoende voor de tweede plaats in poule H, die recht geeft voor de strijd om plaatsen 17 tot 24. Wil België zich opnieuw met de elite meten, dan moeten ze de finale halen in deze fase van de strijd. Plaatsen 17 en 18 betekenen immers promotie naar de "Champions Division".

België - Turkije -
Yannick VOSTES - Gencay MENGE 3 - 1 -9, 7, 8, 3
Lauric JEAN - Bora VANG 1 - 3 -4, 9, -9, -5
Cedric NUYTINCK - JIANG Pengfei 2 - 3 8, -9, -13, 6, -5
Yannick VOSTES - Bora VANG 1 - 3 7, -4, -9, -6