Logo

Het land haalt het maximale uit haar deelname bij de junioren jongens

Waar China het tafeltennis overheerst op wereldniveau, zo domineren de Franse junioren op Europees niveau. Met 7 medailles (drie gouden, twee zilveren en drie bronzen) haalt het een maximale score op de Europese Jeugdkampioenschappen 2011.

In het enkelspel is de dominantie het duidelijkst: de vier halve finalisten zingen allen de Marseillaise. Uiteindelijk was het Tristan Flore (foto) die de overwinning op zak stak, voor Quentin Robinot. Simon Gauzy en Romain Lorentz behalen het brons.
Wel goud voor eerste reekshoofd Robinot in het dubbelspel, waar hij samen met Gauzy de betere was van het duo Flore en Angles. Het brons gaat naar de Belgisch/Servische duo Nuytinck/Subotic en de Polen Dyjas/Kulpa.
De enige domper in het Franse kamp is ongetwijfeld de diskwalificatie van Enzo Angles in het enkelspel, nadat zijn palet na het spelen van zijn wedstrijd in de derde werd afgekeurd wegens te dik (4.08 mm)

Bij de juniores gaan de meeste medailles naar Oost-Europa. De Roemeense Bernadette Szocs (foto), tweede reekshoofd in Kazan, versloeg in de finale de Duitse Solja. De Nederlandse Britt Eerland, titelverdedigster maar slechts achtste reekshoofd, is tevreden met brons. Eerste reekshoofd Dora Madarasz (Hongarije) zal met hetzelfde edelmetaal minder tevreden zijn.
Hetzelfde beeld overigens in het dubbelspel: Madarasz en Eerland winnen samen brons, maar hadden op basis van ranking wel in de finale moeten staan. Het goud is wederom voor Roemenië met Szocs die met de verliezende finaliste in het enkelspel, de Duitse Solja, een dubbelpaar vormde. Zilver gaat naar de Roemeense Ciobanu en de Servische Lupulesku.

Roemenië wint trouwens ook in het gemengd dubbel. Munteanu en Ciobanu veroveren het goud voor het Hongaarse duo Lakatos/Madarasz. Brons is weggelegd voor Cipin/Leveque (HRV/FRA) en Cekic/Hadziahmetovic (MNE/BIH). Opvallende afwezigen hier waren overigens de Franse junioren jongens.

Bij de jongens cadetten ging de titel eveneens naar Frankrijk. Andréa Landrieu (foto) versloeg in de finale de Zweed Carl Ahlander Johansson. Het brons is voor de verrassend sterke Rus Sadi Ismailov en de Portugees Diogo Chen.
Diezelfde Ismailov wist ook in het dubbelspel te verrassen met een zilveren medaille aan de zijde van landgenoot Chernov. Zij moesten het onderspit delven tegen de Duits-Tsjechische samenwerking van Reitspies en Qiu. Het Hongaarse duo Szudi/Sabjan en de Portugezen Chen/Costa eindigden op de derde plaats.

Duitsland is een sterke macht bij de meisjes cadetten. Na zilver in de landencompetitie veroveren ze nu ook individueel twee medailles. Nina Mittelham (foto) verovert goud voor haar landgenote Chantal Matz die met zilver tecreden moet zijn. Brons was weggelegd voor de Kroatische Rakovac en thuisspeelster Chernova.
Mittelham veroverde een tweede gouden plak in het dubbelspel, aan de zijde van de Israëlische Trosman. Thuisland Rusland verovert het zilver met het duo Guseva/Chernova. Ook hier veroverde Duitsland een tweede medaille: Lemmer en Wan ontvingen een bronzen medaille, net als het Roemeens/Kroatische duo Balint/Rakovac.

De Israëlische Trosman veroverde overigens een tweede gouden medaille. In het gemengd dubbel speelde ze samen met de Portugees Chen. Samen waren ze sterker dan het Kroatische duo Zeljko/Rakovac. Het Franse duo Landrieu/Pfefer veroverde brons, net als het Hongaars/Romeense paar Ecseki/Balint.

Naast winnaars zijn er tijdens de 54ste Europese Jeugdkampioenschappen ook verliezers te noteren. Niet in het minst is dat onze landgenoot Cedric Nuytinck, achtste reekshoofd in het junioren enkelspel. Hij werd in de tweede ronde reeds uitgeschakeld door de Slowaak Wang Yang. Achteraf bleek dat de genaturaliseerde Chinese speler reeds 21 jaar was en dus absoluut niet speelgerechtigd was op dit tornooi. De uitschakeling van Ce werd helaas niet vernietigt.