Logo

Bond neemt eigen speler uit tornooi na verdachtmakingen omtrent leeftijd.

Eergisteren dienden de Belgische en Franse tafeltennisbonden een klacht in wegens mogelijke schriftvervalsing ten aanzien van de Slovaakse speler Wang Yang. Zij beweerden dat het om dezelfde speler gaat die in 2007 de Jeugd Open van Tayyuan had gewonnen en dus 21 jaar zou zijn. Op basis van de voor haar beschikbare bewijzen (paspoorten en contacten met de betrokken overheden) kon de jury van het EJK de speler toen echter niet schorsen.

De Slovaakse bond heeft vrijdagavond haar eigen speler zelf uit de competitie gehaald. De uitgeschakelde Nuytinck werd toen niet opgevist door de organisatie.

De speculaties omtrent de ware identiteit van de Slovaakse speler groeien. Nuytinck voelt zich ondertussen onrecht aangedaan: zijn medaillekansen op zijn laatste EJK heeft hij moeten opbergen. Daarenboven verliest hij door zijn vroege uitschakeling punten voor de ITTF Ranking, wat hem enkele plaatsen kan kosten.

Het verhaal is echter nog niet ten einde, want volgens een van de juryleden is het nu "zeker nog te vroeg om uitspraken te doen over mogelijke gevolgen van deze beslissing".