Logo

Cadetten hebben in de strijd om plaatsen 9 tot 16 verloren van Denemarken en blijven vechten voor promotie.

De Belgische cadetten hebben zich op de 54ste Europese Jeugdkampioenschappen geplaatst voor de 1/8ste finales dankzij groepswinst in de 2de divisie en een zege tegen Nederland in een kwalificatiewedstrijd. Frankrijk, een land met traditioneel een heel sterke jeugdlichting, was in die 1/8ste finale té sterk voor de pas gepromoveerde Belgen. Nu was ook Denemarken te sterk voor onze jongste jongens.

In de wedstrijd voor plaatsen 9 tot 16 trof de ploeg rond Martin Allegro Denemarken. De Deense cadetten eindigden eerder in het tornooi tweede in groep D van de eerste divisie na Portugal, maar verloren hun 1/8ste finale van Zweden.

Denemarken bleek een sterk team te zijn. Enkel Anthony Deceuninck kwam dicht bij een zege (2-3), terwijl Martin Allegro slechts dichtbij setwinst kwam. In het dubbelspel kwamen Romain Lambiet en kopman Martin Allegro er niet echt aan te pas.

Door deze nederlaag is de promotie naar eerste divisie nog altijd geen feit voor onze landgenoten. In de volgende ronde spelen ze voor de plaatsen 13 tot 16 tegen Engeland. De ploeg die 16de eindigt zakt (terug) naar de tweede divisie.

Cadetten - Denemarken 0 - 3
Martin ALLEGRO - Anders LIND 0 - 3 -6, -9, -11
Anthony DECEUNINCK - Claus SKOV NIELSEN 2 - 3 9, 8, -3, -6, -7
R. Lambiet/Allegro - Skov Nielsen/Rasmussen 0 - 3 -7, -4, -7