Logo

Zaterdag 11 september start in het Tsjechische Ostrava een nieuw EK. Helaas heeft de organisatie enkele afzeggingen moeten noteren, waaronder regerend Europees kampioen Michael Maze. Ook de Belgen hebben in laatste instantie hun selectie moeten aanpassen.

 

Yannick Vostes kampt nog steeds met zijn voetblessure die hij bij de voorbereidingen van de Harmony Open heeft opgelopen. In zijn plaats werd Emilien Vanrossomme opgeroepen.

Cédric Nuytinck hersteld dan weer van klierkoorts. Hij wordt niet vervangen, maar coach Martin Bratanov (AF) houdt zich nu wel paraat om indien nodig de arena te betreden.

Naast beide spelers moet ook Thierry Cabrera, coach aan de VTTL Topsportschool in Leuven, ziek afhaken. Directeur Bart Vermoesen zal in zijn plaats de leerlingen sportief begeleiden. 

Het EK start met de landencompetitie. België treedt aan in groep F (Challenge Division) en speelt achtereenvolgens tegen Israël, Turkije en Luxemburg. Vanaf woensdag 15 september starten de individuele en dubbelkampioenschappen. België vaardigt dit jaar geen vrouwelijke deelnemers af naar dit EK.