Logo

Na twee wedstrijden hebben de Belgische dames zowel een verlies te verwerken gekregen, als een winstwedstrijd op hun palmares. De eerste plaats in hun poule van de Challenge Division is echter uit het zich verdwenen...

De eerste wedstrijd voor de dames werd een afknapper tegen een bijzonder sterk Zweden. Het werd een logische 0-3. Opdencamp (#258) en Junker (#322) konden wel een set meepikken tegen respectievelijk Ekholm (#88) en Pettersson (#229). Tasia (#718) verloor ondanks mooi weerwerk van Jonnson (#164).

Tegen Denemarken, de tweede wedstrijd van de dag, hadden onze Belgische meisjes wel een kans. Junker begon tegen de sterkste Deense, Mie Skov (#90), en wist toch een set mee te pikken. Opdencamp had het niet onder de markt tegen Larsen (geen ranking), maar bracht België dankzij een 0-3 overwinning terug langszij. Tasia bracht België dan op voorsprong met een mooie overwinning tegen de hoger gerangschikte Agerholm (#509). Opdencamp moest Denemarken opnieuw in de wedstrijd laten komen door een nederlaag tegen Skov. Junker zette echter recht dankzij een moeizame overwinning tegen Larsen in de belle.