Logo

Op het einde van de tweede dag van de individuele Europese Jeugdkampioenschappen, blijven nog zes Belgen over in de 1/16de finales van hun respectievelijke reeksen. Ook twee dubbelparen in het dubbel gemengd bij de kadetten mogen blijven hopen op een medaille. De niet-gemengde dubbelreeksen starten morgen pas...

Bij de junioren wist Cédric Nuytinck zich te plaatsen voor de 1/16de finale. Daarin neemt hij het wel op tegen het eerste reekshoofd Kosiba. Ook Lauric Jean blijft in de running. Bij de juniores blijft enkel Margaux Martos-Sanchez nog over.

In de jongere categorie van de kadetten moest enkel Lambiet bij de jongens het onderspit delven: Emilien Vanrossomme, Robin Devos en Robin Saudemont gaan naar de volgende ronde. Bij de meisjes verdween met Alison Georis de laatste Belgische van de hoofdtabel.

In het gemengde dubbelspel zijn er veel meer gesneuveld. Het Vlaamse duo Devos/Depuydt doet wel nog mee voor de hoofdprijs, net als Emilien Vanrossomme die speelt met de Portugese Xiao. Van de junioren rest niemand meer op de hoofdtabel.