Logo

Vandaag zijn in Praag de 52ste Europese Jeugdkampioenschappen gestart. Traditiegetrouw bijt de landencompetitie de spits af.

België is bij de jongens telkens ingedeeld op het hoogste niveau en kan dus meestrijden om de titel. De meisjes zijn ingedeeld in het tweede niveau.

De eerste wedstrijden zijn ondertussen gespeeld met wisselend succes voor de Belgen...
De Belgische kadetten (Emilien Vanrossomme, Robin Saudemont, Robin Devos, Florent Lambiet) zijn ingedeeld in groep C samen met 3de reekshoofd Rusland, Slovakije en Nederland. In hun eerste wedstrijd was Nederland geen partij voor onze landgenoten die met 3-0 wonnen.

De kadettes (Emeline Baume, Alison Georis, Wendel Depuydt) spelen in groep J tegen Oekraïne, Guernsey en Zweden. Zij verloren hun eerste wedstrijd nipt met 2-3 van Oekraïne. In de individuele wedstrijden was er minder sprake van een spannend verloop.

Bij de junioren (Lauric Jean, Cédric Nuytinck, Ludovic Bierny en Julien Indeherberg) zijn de Belgen ingedeeld in groep B. Daarin nemen ze het op tegen 2de reekshofd Zweden, Rusland en Oostenrijk. De eerste wedstrijd tegen Zweden startte in mineur met een zware 0-3 nederlaag. Ludovic Bierny gaf zich in de eerste wedstrijd van de dag pas gewonnen bij 11-13 in de belle. Cédric en Lauric verloren hun wedstrijden telkens met 1-3.

De Belgische juniores (Margaux Martos-Sanchez, Jennifer Tasia, Fanny Heine en Justine Doffigny) werden in groep J geloot samen met Ierland, Estland en Nederland. De eerste wedstrijd tegen Ierland was alvast een succes met een 3-1-winst.