Logo

België heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europese Natieliga gewonnen.

Op bezoek in Italië konden de Belgische heren voor de eerste keer in de groepsfase van de Europese Natieliga een wedstrijd winnen. België trad steevast aan zonder Jean-Michel Saive, die deze competitie aan zich voorbij liet gaan ten voordele van de jongere generatie. Nieuwe kopman Yannick Vostes kreeg van bij het begin de steun van Benjamin Rogiers. Naarmate de junioren Lauric Jean en Cedric Nuytinck verder groeiden kwamen ook zij steeds meer aan bod.

Voor de laatste wedstrijd van de groepsfase in Milaan, was Lauric Jean met 18 jaar de oudste speler van het Belgische team. Yannick Vostes hersteld nog steeds van een rugblessure. Deze maal werd ook Benjamin Rogiers niet opgesteld. Naast Jean speelden Cedric Nuytinck en Julien Indeherberg.

De avond begon bijzonder goed met Nuytinck (ITTF-287) die in de openingswedstrijd van de avond de Italiaanse kopman Mihai Bobocica (ITTF-111) versloeg. Lauric Jean (ITTF-253) verdubbelde de voorsprong met een zege tegen de jongste deelnemer aan de wedstrijd: Leonardo Mutti (ITTF-459). Julien Indeherberg (ITTF-491) verzekerde de winst dankzij een overwinning op Marco Rech Daldosso (ITTF-427).

België eindigt zo als laatste in groep A in de Challenge Division maar eindigt de competitie wel met een goed gevoel.

Italië - België 0 - 3  
Mihai BOBOCICA - Cedric NUYTINCK 1 - 3 6, -6, -10, -9
Leonardo MUTTI - Lauric JEAN 0 - 3 -9, -7, -10
Marco RECH DALDOSSO - Julien INDEHERBERG 2 - 3 -7, 5, -6, 8, -8

De Belgische dames spelen eveneens met een bijzonder jong team. Karen Opdencamp heeft eerder de handdoek in de ring gegooid wegens een gebrek aan begeleiding. Laurence Junker kan dergelijke wedstrijden dan weer moeilijk combineren met haar werk, maar was dinsdagavond wel van de partij in Blégny voor de laatste wedstrijd tegen Slovenië.

Junker (ITTF-432) kon in de openingswedstrijd de Belgische dames bijna op voorsprong brengen tegen Manca Fajmut (ITTF-425) maar moest in de belle toch buigen. Ook Alison Georis (ITTF-592) verloor haar wedstrijd in de vijfde set. Zij moest haar meerdere erkennen in Natalja Luzar (ITTF-530). Jennifer Tasia (ITTF-700) kon enkel in de eerste set tegen Nina Pavlin (ITTF-689) onder druk zetten. De twee volgende sets won de Sloveense makkelijker.

Ook de Belgische dames eindigen zo laatste in groep B van de Standard Division.

België - Slovenië 0 - 3  
Laurence JUNKER - Manca FAJMUT 2 - 3 8, -5, -3, 6, -6
Alison GEORIS - Natalja LUZAR 2 - 3 -8, 8, 8, -10, -4
Jennifer TASIA - Nina PAVLIN 0 - 3 -10, -6, -6