Logo

Zowel de heren als de dames hebben hun interland verloren. Vostes, Rogiers en Vitta verloren thuis van Italië met 1-3. De Belgische dames, zonder Karen Opdencamp, konden in Slovenië geen enkele wedstrijd winnen.

België - Italië (1-3; Heren Challenge Division)

België startte zonder haar sterkste spelers Saive en Bratanov. Saive gaf bij aanvang van de Joola Nations League te kennen deze competitie links te laten liggen en de jeugd een kans te geven. Martin Bratanov legt zich steeds meer toe op het trainerschap van de Nationale ploeg.

Yannick Vostes (ITTF-166) is daardoor eerste man. Hij gaf België de eerste zege in deze competitie door het 14-jarige Italiaanse talent Leonardo Mutti (ITTF-887) met 3-0 te verslaan. Beste Vlaming Kilomo Vitta (ITTF-406) kwam dan aan de bak tegen Mihai Bobocica (ITTF-78), maar hij kwam niet verder dan setwinst. Ook Benjamin Rogiers (ITTF-249) moest tegen Mattia Crotti (ITTF-380) tevreden zijn met een set. De hoop rustte dan op Yannick Vostes, die mits een tweede zege België in de wedstrijd hield, maar ook hij kwam niet verder dan setwinst tegen Bobocica.

België verliest dus zijn derde wedstrijd op rij en staat laatste in de Challenge Division groep A.

  • Yannick Vostes - Leonardo Mutti (3 - 0: 5, 9, 3)
  • Kilomo Vitta - Mihai Bobocica (1 - 3: -5, -6, 12, -8)
  • Benjamin Rogiers - Mattia Crotte (1 - 3: -10, -8, 9, -7)
  • Yannick Vostes - Mihai Bobocica (1 - 3: -7; -9, 6, -8)

Slovenië - België (3 - 0; Dames Standard Division)

De Belgische dames kunnen wel al terugblikken op een zege in de landencompetitie. Zij versloegen in de openingswedstrijd Zwitserland. Ondertussen is het team wel gewijzigd: kopvrouwe Karen Opdencamp gaf er de brui aan wegens een gebrek aan begeleiding. Karen toont de laatste tijd nochtans opnieuw een mooie progressie op Europees niveau met haar Portugese club Ponta do Pargo. Haar afwezigheid wordt opgevangen door wat extra jong geweld.

Jennifer Tasia (ITTF-678) mocht de wedstrijd voor België openen. Voor Tasia was het haar tweede wedstrijd in de Nation League. Ze kon de eerste set winnen van Jana Tomazini (ITTF-295) , maar moest uiteindelijk buigen met 1-3. Nieuwe kopvrouw Laurence Junker (ITTF-338), die volgende week haar Belgische titel verdedigt in Louvain-La-Neuve, plooide pas in de belle tegen Natalja Luzar (ITTF-493). Nieuwkomer Alison Georis (ITTF-759) kon bij haar debuut eveneens terugblikken op setwinst. Zij verloor met 1-3 van Manca Fajmut (ITTF-374).

België werd dus met 3-0 verslagen, maar laat in de stand Zwitserland nog steeds achter zich.

  • Jana Tomazini - Jennifer Tasia (3 - 1: -8, 8, 1, 6)
  • Natalja Luzar - Laurence Junker (3 - 2: 6, -11, 5, -5, 6)
  • Manca Fajmut - Alison Georis (3 - 1: -10, 7, 3, 6)