Logo

Vandaag heeft Jean-Michel Saive zijn nieuwe sponsor voorgesteld in Ciney. De 39-jarige Saive gaf meteen ook de sportieve ambities aan voor 2009: "Voor de laatste rechte lijn van mijn carrière wil ik het plezier terugvinden en opnieuw in een positieve spiraal terugkomen. Sinds ik van materiaal veranderd ben, heb ik mijn ritme teruggevonden. Na de Wereldbeker in Luik, het slechtste tornooi uit mijn carrière, was ik immers compleet demoraliseerd." 

Saive zal als eerste reserve aanwezig zijn in Düsseldorf voor de Europese Top 12 (6 - 8 februari). Daarna volgt het individuele WK in Yokohama (28 april - 5 mei) en de Europeo in Stuttgart (13 - 20 september). Tussendoor zal Saive aantreden in de Europese Champions League met La Villette Charleroi.

Opvallend is echter zijn afzeggen voor de Europese Natieliga. Saive gaf te kennen dat dit een mooie competitie is voor zijn teamgenoten Bratanov, Vostes, Rogiers en Vitta. Op het EK voor landenteams, eveneens in september, is Saive wel van de partij.

Jean-Mi is overigens nog niet van plan te stoppen met spelen. Hij tekende immers een 5-jarig contract met Stiga en ook na zijn actieve carrière bestaan er nog mogelijkheden tot samenwerking. Zo zal Saive opnieuw in de boeken duiken voor een trainersdiploma: "Stel dat ik coach wil worden, wil ik later niet horen dat ik niet het juiste diploma heb".