Logo

Waar de Fransen de voorbije jaren - zeker bij de jongens - de Europese Jeugdkampioenschappen domineerden, was dat in het Tsjechische Ostrava niet meer het geval.

Het voorbije jaar ging het Franse team nog lopen met alle gouden medailles bij de jongens, maar in de voorbije editie kwam het - ondanks haar nieuwe favorietenstatus in heel wat reeksen - niet verder dan één gouden medaille voor Enzo Angles in het enkelspel bij de junioren. Zilver was weggelegd voor Marie Migot (meisjes cadetten), het meisjes cadettenteam en het jongens juniorenteam. Frankrijk veroverde ook vier bronzen medailles, maar de verwachtingen lagen ongetwijfeld veel hoger. Een van de aangehaalde redenen voor de mindere prestaties van de Fransen was de druk die de steeds grotere favorietenrol de laatste jaren met zich had meegebracht.

Roemenië was tijdens de 56ste editie uiteindelijk de grootste slokop met in totaal twaalf medailles, waarvan vijf gouden. Duitsland veroverde in totaal zes gouden medaillles (drie maal goud) terwijl de top drie in de medaillespiegel wordt vervolledigd door Tsjechië, dat eveneens drie gouden medailles veroverde, maar slechts vier medailles in totaal.

Individueel was de Duitse Nina Mittelham de grootste slokop. Zij wist drie maal goud te veroveren (junioren enkel, junioren dubbel en junioren dubbel gemengd) terwijl ze met het Duitse junioren meisjesteam ook het zilver afdwong. In het enkelspel versloeg ze als eerstejaars juniore zelfs tweevoudig Europees kampioene Bernadette Szocs in de halve finales. De Roemeense behaalde dus geen hattrick bij de junioren meisjes in haar laatste jaar als jeugdspeelster.