Logo

De Belgische heren zijn tijdens de Europese Kampioenschappen in het Oostenrijkse Schwechat (Wenen) op een 22ste plaats geëindigd. In de laatste wedstrijd zonder inzet verloren Robin Devos en co. van Turkije.

Na het behalen van de doelstelling op zaterdag – behoud in de Challenge Division (2de divisie) – wachtte nog een laatste wedstrijd om de 21ste plaats. De Waalse spelers Julien Indeherberg en Lauric Jean kregen – onder aanvoering van Robin Devos – in deze wedstrijd zonder veel inzet hun eerste speelgelegenheid in Oostenrijk. De Mallenaar probeerde wel tegen twee sterkere spelers te stunten, maar het bleef echter bij setwinst tegen Bora Vang. België ging uiteindelijk zonder al te veel schwung met 3-1 onderuit tegen Turkije, waarbij Indeherberg moeizaam voor de eerredder zorgde.

Morgen start de individuele competitie. Technisch Directeur Bart Vermoesen hoopt dat zijn pupillen (Robin Devos en Cedric Nuytinck) zich kunnen kwalificeren voor de eerste ronde. Makkelijk zal dit echter niet worden met groepsfavorieten Tomislav Kolarek en Quentin Robinot in de poules. Helemaal kansloos acht hij de Vlamingen echter niet.

In het dubbelspel zullen Robin en Cedric, na een succesvol WK, opnieuw samen aantreden. Grootste troef is dat beiden linkshandig zijn, een ongewone combinatie in het circuit wat de nodige moeilijkheden moet veroorzaken voor de tegenstanders. Belangrijkste opponenten in de groepskwalificatie wordt het Turkse duo Vang / Li.

3 - 1 Turkije - België        
1 - 0 Bora VANG (84) - Lauric JEAN (313) 3 - 0 8, 8, 4
2 - 0 Ahmet LI (109) - Robin DEVOS (221) 3 - 0 8, 6, 6
2 - 1 Ozgun OZTURK (972) - Julien INDEHERBERG (293) 1 - 3 -10, -9, 9, -10
3 - 1 Bpra VANG (84) - Robin DEVOS (221) 3 - 1 9, 6, -11, 6