Logo

Jean-Michel Saive en Robin Devos hebben zich in het Oostenrijkse Schwechat geplaatst voor de hoofdtabel van de Europese Kampioenschappen.

Saive bleef als groepsfavoriet ongeslagen in groep 18 en gaf slechts een set prijs tegen thuisspeler Storf. De Noor Lindholm en de Brit Reed werden (af en toe nipt) in drie sets verslagen.

Het Belgisch tafeltennisicoon krijgt in de eerste ronde het gezelschap van Robin Devos. Ondanks een misstap in zijn openingsduel van het enkelspel tegen de Deen Rasmussen, wist de Antwerpenaar groepswinnaar te worden. Daarvoor moest hij vandaag de Kroatische groepsfavoriet Tomislav Kolarek verslaan. Gisteren was Devos nog te sterk voor de Wit-Rus Yarashenka. Aangezien Rasmussen zowel van Kolarek als Yarashenka verloor, eindigde Robin ex-aequo eerste met Kolarek. Het onderlinge resultaat is dan doorslaggevend.

Ook Nuytinck ging in zijn openingspartij verrassend onderuit tegen de Italiaan Rech Daldosso. Hij hield zichzelf in de race met een zege tegen de Ier Maguire, maar kon niet stunten in het beslissende duel tegen de Franse groepsfavoriet Quentin Robinot. De Oost-Vlaming eindigt zo op een eerder teleurstellende derde plaats.

Yannick Vostes wist zijn openingsduel wel te winnen en voegde daar woensdag een tweede zege aan toe. In het beslissende duel tegen groepsfavoriet Adam Pattantyus – een Hongaar die we af en toe zien op de zomerse A-tornooien – kwam de speler van Le Logis echter te kort.

Lauric Jean eindigde op een derde plaats, na twee logische nederlagen tegen Bobocica en Lakatos maar wist zijn eer te redden door de Welshman O'Connell te verslaan.

Julien Indeherberg wist zich op te werken naar een tweede plaats in zijn groep, na een stuntzege tegen de Oekraïner Pryshchepa en een logische overwinning op de San Marinees Berardi. Thuisspeler Daniel Habesohn was echter een te grote klif om zich bij de beste 64 van het tornooi te plaatsen.