Logo

Wat na de bijna-degradatie uit de 1ste divisie van de Europese Jeugdkampioenschappen een verre droom leek, is vandaag toch werkelijkheid geworden: de jongens junioren hebben zich op het podium gehezen in het Kroatische Zagreb.

Na winst gisteren tegen de Turken, keek het Belgische kwartet vandaag in de ogen van Slovakije, de nummer vier op dit EJK. Toch isten de Belgen reeds van meet af aan goed mee te gaan met de medaillekandidaat: Florian Cnudde kon vijf sets de maat nemen van Adam Brat; de Slovaken trokken gelijk met een zege in de belle van Tibor Spanik op de jonge Laurens Devos.

Thibaut Darcis (foto) zorgde opnieuw voor een voorsprong voor de Belgen met een zege als derde man op Jakub Zelinka waarna Florian de klus in vier sets klaarde tegen Spanik.

 

Het mooie parcours in de hoofdtabel heeft vanavond helaas geen vervolg gekregen. Tsjechië kon onze landgenoten nipt verslaan. Florian wist als kopman een wedstrijd winnend af te sluiten en Laurens Devos bracht de Belgen vanop de derde positie zelfs op een 1-2 voorsprong. Thibaut Darcis sneuvelde echter twee maal in de belle: de openingswedstrijd ging met 10-12 verloren en in het beslissende vijfde duel kwam hij er in de vijfde set niet meer aan te pas.

Door deze nederlaag zit de teamcompetitie er op voor de jongens junioren. Zij veroveren – net als Roemenië – brons. Tsjechië speelt morgen nog voor het goud tegen Italië. Dankzij hun jodiumplaats zijn de Belgen wel zeker van deelname aan de Wereld Jeugdkampioenschappen later op het jaar.