Logo

De Fransman Emmanuel Lebesson en de Turkse Hu Melek zijn de nieuwe Europese kampioenen.

Dat een Fransman de titel ging wegkapen was voor de finale reeds duidelijk: Lebesson was de enige die de verrassende Pool Jakub Dyjas een hak kon zetten, terwijl Simon Gauzy na een forfait van een opnieuw geblesseerde Timo Boll zich plots ook in de finale zag. Het was uiteindelijk Lebesson die daarin aan het langste eind trok.

Bij de Belgen wisten Cedric Nuytinck en Robin Devos zoals verwacht te plaatsen voor de hoofdtabel. Daarin trof Devos meteen de nieuwe kampioen Lebesson, die hem in vier sets de baas was. Nuytinck moest in zes sets buigen voor de Pool Daniel Gorak. Martin Allegro kreeg als tweede van zijn poule ook een kans om zich voor de hoofdtabel te plaatsen, maar sneuvelde tegen de Spanjaard Jesus Cantero.

 

De damestitel ging naar de Turkse Hu Melek. Zij wist onderweg naar de finale eigenhandig de Duitse titelfavoriet Han Ying uit te schakelen om uiteindelijk de titel te veroveren tegen de Portugese Yu Fu.

Langs Belgische kant presteerden de meisjes prima. Ze wonnen hun wedstrijden van lager ingeschatte speelsters, maar konden helaas niet stunten. Eline Loyen eindigde zo op een tweede plaats met een testwedstrijd als beloning. Daarin dolf ze in vijf sets het onderspit tegen de Franse Stéphanie Loeuillette.