Logo

Groepsfavoriet Hongarije deed dinsdagavond tijdens deze Europese Kwalificiatierondes voor landenteams wat het moest doen in Blégny tegen het Belgisch damesteam. Eline Loyen, Nathalie Marchetti en Margo Degraef streden voor wat ze waard waren, maar zelfs al liet Hongarije haar twee kopspelers thuis, er viel tegen dit sterke tafeltennisland weinig in te brengen.

Loyen kon enkel in de eerste set weerstand bieden tegen Szandra Pergel. Nathalie Marchetti zorgde voor al wat meer spanning in haar duel tegen Dora Madarasz, maar ging niettemin ook zonder setverlies terug naar de kant.

Op plaats drie viel wel eer te rapen voor Margo Degraef (foto), die tegen Krisztina Ambrus een knappe 2-0 voorsprong kon uitbouwen. Helaas kon ze die uiteindelijk toch niet verzilveren en verloor ze de belle met 9-11.

{wedstrijdlaatsteduel stand:="0-3" home:="Margo DEGRAEF [ITTF-"82]" away:="Krisztina AMBRUS [ITTF-171]" sets:="2-3" details="10, 6, -5, -7, -9"}

 

Als underdog in een groep met toplanden als Hongarije en Zweden, zijn de Belgische talenten vooral op zoek naar wedstrijdervaring, eer en misschien een stunt. De eerste twee hebben ze tot nu toe reeds uit elke wedstrijd kunnen halen.

Bij de heren kwamen de Belgen deze ronde niet aan de bak. Slovenië wist wil nipt met 3-2 van Polen te winnen, waardoor het volgende duel (in Polen) misschien beslissend kan worden voor Nuytinck en co wat betreft de plaatsing voor de Champions Division van het komende EK. De meisjes spelen sowieso in de Standard Division.

0 - 3 België - Hongarije
0-1Eline LOYEN [ITTF-250]-Szandra PERGEL [ITTF-103]0-3-7, -3, -4
0-2Nathalie MARCHETTI [ITTF-324]-Dora MADARASZ [ITTF-86]0-3-8, -7, -9