Logo

Er moet al een mirakel gebeuren als de Belgische heren zich willen plaatsen voor de Championship Division op het eerstkomende Europese Kampioenschap. In hun kwalificatiewedstrijd tegen Polen ging het Belgische trio met 3-0 onderuit.

Robin Devos, actief in de Poolse competitie, opende het duel tegen Wang Zeng Yi goed en boog pas bij 10-12, maar daarna heerste de thuisspeler over de wedstrijd. De grootste kans op een eerredder lag bij de Oost-Vlaamse kopman Cedric Nuytinck (foto), maar die moest zich na een spannende viersetter gewonnen geven tegen Jakub Dyjas. Op de derde plaats kon Florent Lambiet een tweede set scoren voor de Belgen, maar een 3-0 nederlaag vermijden was niet voor hem weggelegd in zijn duel tegen Daniel Gorak. 

3 - 0 Polen - België
1-0WANG Zeng Yi-Robin DEVOS3-010, 6, 3
2-0Jakub DYJAS-Cedric NUYTINCK3-17, 9, -9, 10
3-0Daniel GORAK-Florent LAMBIET3-19, 5, -6, 7

 

Met deze zege is Polen zeker van een plaats in de hoogste divisie van de eerstkomende Europese Kampioenschappen. Als de Belgische heren een gooi willen doen naar een Europese titel zullen ze in hun laatste kwalificatieduel op 7 maart in eigen huis met 3-0 moeten winnen van Slovenië. Op verplaatsing werd een moeizame 2-3 overwinning geboekt.