Logo

De Belgische dames hebben het EK voor landenteams als 25ste afgesloten. Ze wisten hun laatste drie wedstrijden tegen respectievelijk Denemarken, Wales en Griekenland winnend af te sluiten.

Na hun derde plaats in de poule was de 25ste plaats nog het hoogst haalbare voor het trio Lung, Marchetti en Degraef. Behalve eer en individuele prestaties viel er dan ook niks meer te rapen na de groepsfase voor het Belgische team.

Met drie zeges op een rij was het alvast in orde met de eer. Lung en Marchetti gaven niks meer weg. Voor Margo Degraef was het tegen Finland even wennen op de eerste plaats, maar ze greep die kans niettemin goed aan met een nipte nederlaag en nipte zege die leidde tot een 3-1 overwinning. Tegen Wales (3-0) stond iedereen terug op zijn eigen positie, maar Degraef kreeg in het duel om de 25ste plek tegen Griekenland opnieuw een kans om zich te bewijzen. Op de tweede plek viel voor haar enkel leergeld te betalen, maar dankzij Lisa Lung en Nathalie Marchetti werd toch een 1-3 zege vastgelegd.