Logo

De Belgische heren hadden lang zicht op de eindzege in de Challenge Division, maar in de halve finales moesten ze toch buigen voor Denemarken. Meteen de enige nederlaag voor het team rond Cedric Nuytinck, want in de strijd om brons werd groepsgenoot Hongarije voor een tweede keer verslagen.

Denemarken bleek uiteindelijk voor iedereen te sterk, want het team van Jonathan Groth wist de 2de divisie te winnen. Groth zelf was de enige die de Belgische kopman Nuytinck kon verslaan. De Oost-Vlaming hield de eer tegen de Denen wel hoog met een zege in de openingswedstrijd tegen Anders Lind.

In de strijd om het brons werd Nuytinck aan de kant gehouden ten voordele van Robin Devos. Het waren echter Florent Lambiet (twee zeges) en Martin Allegro (een zege) die het pleit opnieuw in het voordeel van de Belgen wisten te beslechten. Devos dolf in de belle het onderspit tegen Adam Szudi.

Nuytinck (foto)klonk op Facebook alvast nog steeds even gretig: "Een goede uitgangspositie (de 3de plaats in de Challenge Division, nvdr) om bij de volgende kans te stijgen naar de hoogste afdeling, the championschips division! Wij zijn er klaar voor dus laat het maar komen."