Logo

De Franse dames van Metz hebben een uitstekende zaak gedaan tijdens de kwartfinales van de ETTU Cup. Ze wonnen thuis met 3-2 van uitgesproken favoriet Fenerbahce.

Het Turkse team mag gerust een plaatsje opeisen in de Champions League, maar verkoos dit seizoen opnieuw de ETTU Cup. Met de Wit-Russische Viktoria Pavlovich en Roemeense Elizabeta Samara heeft Fenerbahce twee spelers uit de top 15 van de wereld in huis. Het team is bovendien aangevuld met Hu Melek, eveneens een bijzonder sterke speelster.

Sport blijft natuurlijk sport en Metz profiteerde thuis – in de vervroegde wedstrijd – bijna maximaal van die wet. Het wist een 2-0 voorsprong ei zo na reeds in het vierde duel van de avond om te zetten in winst, maar Elizabeta Samara bracht de stand via een belle nog gelijk. Het was echter uitstel van executie voor de bezoekers, nadat Viktoria Pavlovich een tweede nederlaag moest incasseren.

Ook het duel tussen de dames van Kuban en Tarnobrezg werd reeds vorig weekend gespeeld. Daar gingen de bezoekers met een duidelijke 0-3 overwinning aan de haal.