Logo

Er is nog niks beslist in de halve finales van de ETTU Cup bij de heren: beide duels eindigden met het kleinste verschil. Bij de dames doet Tarnobrzeg een goede zaak.

Het Franse Istres verloor thuis met 2-3 van het Poolse Bogoria, dat uit de Champions League naar de ETTU Cup is afgezakt. Het verschil was bijzonder klein met drie wedstrijden die pas in de vijfde set werden beslist, toch hebben de Polen ook qua sets een voorsprong kunnen uitbouwen. Zij verloren hun beide wedstrijden immers pas in de belle.

Een volledig Poolse finale is overigens nog niet uit te sluiten. Grudziadz verraste immers het Russische UMMC Ekatarinaburg met 3-2. Alle wedstrijden werden maximaal in vier sets beslist. Opvallend was dat de Kroaat Tan Ruiwu - in oktober nog goed voor een zilveren medaille op het EK - niet tot winst kwam in zijn twee wedstrijden. Ekatarinaburg heeft bij een 8-10 achterstand in sets wel nog het thuisvoordeel in de terugwedstrijd.

 

In de damescompetitie heeft Tarnobrzeg, opnieuw een Pools team, haar finaleticket zo goed als op zak. Op bezoek bij het Franse Saint-Quentin gaf het slechts twee sets prijs. Een zege, of drie maal setwinst, zijn dus voldoende om de finale te bereiken.

Tegenstander wordt hoogstwaarschijnlijk het Turkse Fenerbahce. Dat ging op bezoek bij het Spaanse Vic met 1-3 winnen. De Zweedse Matilda Ekholm redde de eer van de thuisploeg.