Logo

België heeft met vier teams weer een sterke vertegenwoordiging in de ETTU Cup. Met Le Logis Oudergem is er zelfs een team actief dat zich voor de vierde ronde zou moeten kunnen plaatsen.

De Brusselaars zijn op papier het zevende reekshoofd en komen pas in december voor het eerst in actie tijdens de derde ronde van de tweede Europese bekercompetitie. Daarin ontmoet een groepswinnaar uit de tweede fase. De heren van Virton en Sokah en de dames van AFP Antwerpen vervolledigen de Belgische delegatie in de ETTU Cup. Zij zullen echter vanaf de eerste ronde de strijd moeten aangaan met hun tegenstanders.

AFP Antwerpen zakt, na een avontuur in de Champions League, dus terug naar de ETTU Cup. Het behoort niet tot de reekshoofden, maar is in de eerste fase wel groepsfavoriet en zal dus thuis aantreden tegen het Zwitserse Neuhausen en het Portugese Madamena. Het Antwerpse team plaatst zich voor de tweede ronde als het minstens een van deze twee teams achter zich laat.

Bij de heren zijn Virton en Sokah geen groepsfavoriet, waardoor hun een reisje wacht. De Luxemburgers zakken af naar Schotland, waar het gastheer Drumchapel Glasgow, het OostenrijkseRaiffeisen Logist en het Bosnische Aludra-A zal bekampen. De Antwerpenaren reizen naar het oostblok. Bij het Tsjechische SokolKraluv Dour zal het eveneens strijden tegen het Deens OB en het Cypriotische Goodgate Etha Engomi. Ook zij moeten slechts een team achter zich te laten om door te stoten naar de tweede ronde.